Thursday, December 18, 2008

Muzium Kesenian Islam [ 27 Oktober 2007 ]

Ustazah and the juniors

Kedai Tayar yang menyelamatkan kami..wawawa

Zila - Yus


Zidane 


Azad

Ayu - Mek

Aku - Jeff

Pada Oktober 2007 yang lepas kami satu kolej telah pergi ke Muzium Kesenian Islam di Kuala Lumpur anjuran Koperasi Kolej Polytech Mara Ipoh. Seramai (entah) telah hadir mengikuti rombongan ini termasuklah ustazah kolej kami.

Pagi tu aku dengan Zidane gerak same2 dan bas telah menunggu di Cherry Apartment. Driver bas tu cakap yang dia nak gerak awal dalam kul 7.30..Haa...kat sinilah bermulanya cerita pada hari tu.

Bas nak gerak, tetapi ada student2 yang tak naik lagi. Bila ustazah wat spot check, di dapati ada penumpang yang tak naik lagi.. Siapa ek?? Oh..Mek dgn Ayu la..Bila ak coll Mek, dia bagitau yang dia baru bangun..haha..terpaksalah tunggu dorang bersiap..dalam 15 minit lak tu..laju siot..Apela dorang nie..

Yang satu lagi ceritanya, Jefri yang hanta Wawa (wawakun) tu mula2 hanya hanta wawa jer, then kalau tak silap aku ade kekosongan lagi la..sempat dia balik tukar baju dan join same.Fuy, sempat lagi ko Jeff.. Bila Mek dan Ayu dah masuk dalam bas, tanpa berlenggah lagi, kami pun meneruskan perjalanan ke Kuala Lumpur. Dalam perjalanan, kami sempat berhenti di perhentian Tapah untuk sarapan pagi.

Time tu la Azad yang dulunya aku tak biasa dengan dia (memandangkan dia Abang Library) mula kenalla siapa dia. Siap aku panggil dia abang lagi tu.Rupanya umur dia lagi muda daripada aku.Hmmm..Dalam perjalanan itula selepas kami gerak dari Tapah, tiba2....

Pom..Bas pancit da..Alamak...Adoi camner ni..pada masa tu dah dekat tghari dah..Then nak pendekkan cerita bas tu lak pancit dekat dengan kedai tukar tayar Lori dan Bas..Hekelleh, kebetulan je, cam cerita Senario yang penuh dengan kebetulan lak..Ha menunggu la kat situ lame2..Yang bas tu lak bergoyang2 dengan bebudak junior yang mungkin pertama kali naik bas..haha..banyak main la korang nie..

Dalam sejam, bas tu pun sempat la tukar tayar yang gedabak besarnya..Dan kami pun meneruskan perjalanan kami.Sampai kat Muzium tu pun dalam time Zohor kalau tak silap sebab kami terus solat dengan masjid yang berdekatan. Time tu sume budak2 dah siap dengan kamera masing2 amik gambar.

So nak ceritanya kat muzium tu mmg best..Tapi belum pape, orang muzuim tu cakap tak ble masuk kamera lak..adoi..Kamera hanya boleh digunakan di kawasan luar muzium, kat tempat rehat dan di taman muzium tu..

So nak pendekkan cerita lagi, kami keluar dari muzium tu pun dalam kul 4 hingga 5 petang. Dan kemudian ustazah memberi cadangan supaya bas singgah di Eye On Malaysia..saje amik angin petang la katakan. Berjalanla aku pusing satu tasik tu..saje saje.Time tu la bebudak sume amik gambar sane sini. Kami pulang dari Kl dalam kul 6.30 petang dan kami berhenti solat Maghrib di perhentian dalam perjalanan ke Ipoh..dan kami sampai ke Ipoh dalam kul 9 lebih camtu..alahai, penatnya..Tapi best gak sebab segalanya free, kitorang cuma kuar duit untuk beli aiskrim jer, yag bab makan tu sume Koperasi yang support.. haha..

1 comment:

Faizal said...

weh, camner ar ko wat gambar camtu, tu guna effect aper arr?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...