Friday, July 29, 2016

Raya 2016

Raya. Sambutan Raya untuk tahun 2016. Semakin meriah. Banyak juadah. Kali ini secara officialnya aku perlu tangkap gambar sepanjang majlis berlangsung. Lens 50mm 1.2 yang dah lama aku peram akhirnya bekerja dan expose kepada cahaya setelah lama duduk dalam kotak kedap. 


Untuk Raya yang lepas, aku tidak berkesempatan untuk merakam moment-moment sepanjang majlis berlangsung. Jadi untuk yang kali ini biarlah aku anggap ia akan menjadi kenangan untuk aku apabila aku tidak lagi bekerja lagi disini. Ya, aku tahu ketika ini memang aku akan anggap tiada apa yang menjadikan aku minat untuk simpan, tapi akan datang ia akan menjadi sesuatu yang berharga untuk aku pandang semula. 


Raya tahun ini berbanding dengan tahun lepas sangat berbeza. Yang pastinya pada suatu hari nanti aku juga akan tiada disini. Kalau ada jodoh yang panjang, aku harap ada sesuatu yang lebih baik dapat aku lakukan disini dan aku harap, cerita dari bandar ke bandar aku ini akan menjadi inspirasi kepada generasi yang akan datang, bila mereka membaca cerita blog ini sejak dari permulaanya.

Itu kisah yang takkan luput. Kisah bandar ke bandar, dunia sampai akhirat.

Photograph & Written by 
Budak Pensel . July 29, 2016 .
Overtime bilik IT

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...