Wednesday, April 28, 2010

Rasa bila April akan berakhir ( Rasa Kuih )

Kepada blogger-blogger di luar sana, aku nak ucapkan terima kasih sebab kamu masih membaca blog aku yang biasa-biasa ini, walaupun ada dikalangan kamu tidak meninggalkan sebarang jejak, tapi aku suka bila ada orang membaca artikel aku-aku ini ( ayat baru ).

Aku rasa macam aku jual kuih la, pastu ada orang beli. Tapi ada dikalangan pembeli tu bagitau kuih aku sedap, jadi aku pun suka la. Macam tu juga orang yang meninggalkan komen, membuat aku suka. Tapi kalau dia sekadar beli kuih pun, aku dah untung.

Bezanya aku terlalu kurang update untuk bulan-bulan lepas, dan tiba-tiba aku kembali menulis. Tak ke pelik namanya. Ibarat jual kuih jugak la. Mula-mula biasa je, lepas tu dah dapat pelanggan, pelanggan lak suka datang beli. Sampai satu hari tu aku terus jarang-jarang jual. Tapi yang manisnya ada orang datang beli jugak bila aku jual balik, macam pelanggan tetap la.

Asalkan kamu faham yang aku mahu 'share' sesuatu, sesuatu yang aku fikir kamu perlu tahu. Dan perkara-perkara yang menasihati orang lain.

Apa-apa pun, terima kasih juga kerana terus membaca, kerana membaca itulah permulaan segala ilmu.

Senyum.

14 comments:

Frodo Baggins said...

>>___<<


wa baca
wa baca ...
sila sila update!
hahahha

syuhadah said...

saya pembeli tetap

Pensel Kontot said...

erm...selalu juga singgah sini...

tp jarang tinggal jejak....

Syarinie Amran said...

blog ni antara blog fav saya ^^

Budak Pensel said...

frodo : oh terima kasih.. anda pun jangan lupa update ya

Budak Pensel said...

syuhadah : pembeli ya, nnt sy jual kuih online :P

Budak Pensel said...

pensel kontot : xpe, membaca juga satu amalan baik.. :)

Budak Pensel said...

syarinie : oh thanks, terharu..

najwa~ said...

saya juga suka ;)

Kinjunx~ said...

My fav blog too (^_^)

squesha said...

terima kasih juga kerana menulis sesuatu untuk dikongsi bersama :)

Budak Pensel said...

najwa : thanks najwa :)

Budak Pensel said...

kinjunx : thanks, anda memang selalu komen post sy.. :)

Budak Pensel said...

squesha : thanks, suka awak baca artikel sy :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...