Thursday, November 5, 2009

Cuba Kamu Bayangkan...

Cuba kamu bayangkan, kamu masuk pejabat pukul 9 pagi, dan pukul 9 pagi tu kamu breakfast sekejap di warung dengan kawan kamu.

Pukul 9.30 pagi, kamu masuk pejabat, sembang-sembang dan main game sampai pukul 11 pagi. Kemudian tengok movie sekejap sampai pukul 1.

Pukul 1 petang, bos kamu panggil makan semeja sesama staff sepertimana hari-hari biasa. Rasanya breakfast pun masih kenyang lagi, tapi nak buat camne, bos aku tu pangkat Datuk, tak boleh la tolak pelawa dia. Suka hati je.

Selepas Zohor, main game lagi, tak pun tukar movie lain (kononnya mengisi waktu kerja) sampai pukul 3.30 petang camtu. Kalau mengantuk time tu, boleh la tidur sekejap.

Pukul 5 petang, seolah-olah nak bersiap balik, padahal pejabat tutup pukul 6 petang. Kalau Datuk tiada, mungkin balik lebih awal pun boleh jadi

Bayangkan kalau setiap hari selama sebulan macam tu.

p/s : Sumber daripada General Manager aku bila dekat-dekat hujung tahun selalu tiada projek

12 comments:

atienalova said...

besh gle keje centuu.

Budak Pensel said...

seminggu camtu pun leh jadi bosan lak...

cik nana~ said...

aku pun begitu.
dan kesimpulannye, sangat membosankan!

Budak Pensel said...

puan nana : bosan la, banyak kerja pun bosan jugak

cik nana~ said...

owh, puan ek? heheheh

acap said...

hahaha.
ade keje kosong macam ni lagi tak?

Syarinie Amran said...

oh tidakk
lama2 jadi gemok ;p
otak pon lembap kot
haha

Budak Pensel said...

puan nana : yela, pasni nak jadi mak la..tukar ke mak cik nana

Budak Pensel said...

acap : aiyo, kerja pun takde, kerja kosong lagi la takde

Budak Pensel said...

syarinie : ala, bukan selalu dapat peluang camni..hehe

epullani said...

hidup yang amt indah.. yeahh...

ThE cOpy suSU said...

klau la ari2 macam 2 hidup saudara...alangkah indahnya dunia..hahah

jage2 kelakuan saudara mungkin dirakam CCTV office...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...