Friday, April 24, 2009

Itu semua no. 1

Semalam aku praktikel, kelmarin pun sama. Semalam punya kelmarin pun aku pergi praktikel. Cuma hari Isnin aku tak pergi, disebabkan Birthday Sultan Perak.

Ok.

Tempat aku praktikel ni, adalah studio jurufoto terbesar dan tercanggih di Malaysia. Memasuki rekod Malaysian Book Of Record (MBR), dalam kategori studio gambar terbesar.

Aku tak heran sangat.

Cuma aku kene handle mesin cetak yang kira tercanggih di Malaysia, yang berharga sejuta. Kat Malaysia ni, cuma ada empat. Dorang orang kaya, boleh beli macam - macam. Semua nak no. 1. Nama printer tu Canon ImagePRESS C7000 VP, sangat besar. Kalah kereta Mercedez.

Tak tipu!

Kalau aku boring, aku pergi potong business card, dengan mesin pemotong. Oh aku terlupa, semalam black out, mesin tu nak potong jari jari aku sekali, mesin tu buat gila. Aku sempat menjauhkan dari mesin yang agak cilaka itu. Memang cilaka punya olang! (mesin).

"Yazid, wa mau kasi tahu sama you, itu kalau tangan you putus guna ini meshin, kita talak sappot itu socso arr.." kata supervisor aku tempat tu. (petikan disebut pada hari Rabu 22 April)

Ahh.. Jadi malas pulak nak praktikel.

1 comment:

Darkk said...

lek..mula-mula mmg mlas lagi..

lama-lame lagi la malas..

ha-ha.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...