Tuesday, August 18, 2009

Surat Cinta Untuk Si Mabuk

Manusia semua ada sabar. Nah, posmen bagi surat.

Apa kata bila kamu bercinta, kamu jangan terlalu poyo romantik sangat.
kepada mereka yang frust menonggeng sebelum, semasa atau selepas putus.

Apa kata kamu jangan meletakkan harapan tinggi kepada cinta.
kepada mereka yang terlupa tentang ibu bapa lagi penting dari boy/girl friend.

Apa kata kamu lebih gentelmen menghadapi masalah cinta, bukan meleleh airmata manjang.
kepada lelaki luar sana yang bajet awek dia perempuan terakhir di dunia ni.

Apa kata kamu lebihkan kepada ibu-bapa kamu dari boy/girl friend kamu.
kepada mereka yang takut ditinggalkan cinta, 24 jam bergayut cam mo*ny*t.

Apa kata kamu ada sedikit selfish kepada diri.
kepada mereka yang terlupa peperiksaan PMR, SPM dan golongan baru dapat kerja.

Apa kata kamu jangan percaya pada cinta.
kepada mereka yang semakin tak tahu nak uruskan diri, tak mandi pagi dan makin melawan cakap orang tua.

Apa kata kamu fokus belajar atau kerja dulu.
kepada mereka yang masih mak belikan seluar dalam, makan dan minum tiap-tiap hari.

Ada pape nak tambah, oder oder..

4 comments:

lemonade said...

kesimpulannya, jgn becinte kalo rase x blh nk kwl diri sndiri atau belum mmpu nk hndle itu dan ini. (^_~")

cik nana~ said...

ouchhh... terasa sedikit. heheheh...
nsb baik cik nana bukan golongan romantik. ;)

All about my Life... said...

hoho..terasa gak sb klau frust..mmg giler sadisnyee..
erm..mmg btl pun..bl cinta menguasai diri..org keliling dh xnampak..yg elok..yg trbaik hanya bf/gf jew..huhu..hope sy xkan jd mcm tu...

Budak Pensel said...

to lemonade : kesimpulannya, bercinta bila sudah dapat kerja.

to cik nana : eleh, ayat poyo..hehehe

to all about my life : kene kawal nie, jangan terlajak sudah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...