Wednesday, July 22, 2009

Detik ia berlalu

Segalanya sudah lama tamat. Cuma dikala saat terakhir itulah kadang kala manusia seperti aku menafikan takdirnya. Saat ia pergi berlalu, aku seolah-olah memikirnya ia tak pernah berlaku.

Manusia semua sama. Manusia memiliki perasaan benci dan cinta. Detik apabila anda terpisah pergi daripada tempat yang memberikan seribu kenangan, tawa dan tangisan. Sebenarnya ia adalah nostalgia dan cerita yang sangat panjang.

8 comments:

suffian.othman said...

hey2..sudah lama x update ea>

All about my Life... said...

erm...itu la manusia..yg pastinya sekarang ni manusia msg2 pentingkan diri sendiri sampai sgup menghancurkan hidup org lain..hmmmm....

_ToMaToMeI_ said...

Kenangan tu yang buat semua org jd matang dan mula memikirkan ttg hakikat kehidupan kan wak ~~~

helena's said...

kenangan kadang satu ubat yang jadikan kite kuat hadapi hari2 seterusnye..

Firol said...

ye...hanya kenangan...cuma seronok menjadi sebahagian daripada kenangan indah

Kinjunx~ said...

bile ite xmmpu nk padam kenangan yg membeban kan ite..
itu ag bgos..
bb ie salu jdi an ite lebey hargai 'detik yg akan dtg'

Budak Pensel said...

to suffian : ala, ko pun update la jugak..hehe

to all about my life : memang betul dan jangan lah anda menjadi seperti itu ya..

to tomatomel : ya, tanpa kenangan, manusia takkan tahu dunia sebenar

to helena : kenangan pahit juga ubat ye..

to firol : kenangan indah itu sebenarnya pengubat kenangan pahit..dan kenangan pahit itulah sebenarnya kenangan yang paling indah.

to kinjunx : ya,kenangan pahit yang membebankan membuatkan kita lebih berhati2 dimasa yang kana datang.

All about my Life... said...

mslhnya..org dah hancurkan perasaan sy skrg..n leh hepi ngn org len di saat dia tgalkan sy..hanya sb pompuan tu anak org kaya,keturunan sharifah..tanpa rs bersalah..hanya MAAF diucapkan.. :(

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...