Friday, October 22, 2010

The Forest Gump - Multimedia Studio

_MG_1930_MG_1966_MG_1977 _MG_1978
_MG_1980
Siapa yang pernah tonton filem Forest Gump? Cerita tentang budak yang tak berapa cerdik, tapi boleh mencapai segala impian. Tapi aku bukan nak cerita pasal Forest Gump tu. Cuma aku kena masuk dalam studio ni untuk studi teknik dalam filem tersebut, namun aku lebih suka amik gambar dalam studio ni, walaupun studio ni lebih sesuai untuk videografi berbanding fotografi.

Dia ada dua screen, iaitu blue screen dan green screen. Dua-dua tu sama sahaja, yang penting masa recording tu editor boleh buang warna screen yang ada di belakang tu untuk digantikan dengan footage mana-mana cerita.
.
_MG_1987
Ini semua basic filming jer. Tak sabar nak tunggu tarikh dapat pergi ke Universal Studios kat luar negara sana. Hurm!

8 comments:

lemonade said...

org2 multimedia je yg fhm ni agaknya. hee

Budak Pensel said...

ala, kan ceita orang putih tu berlakon dalam screen biru atau hijau, then di tukar dengan background yang lain.

lemonade said...

hijau tu putih kan? ngaaa~

Budak Pensel said...

perli la tu

lemonade said...

mana ada. tulis je. hikhik

Budak Pensel said...

yela tuh

Omaw Rozduan said...

tak pernah masuk studio ni.huhu

Budak Pensel said...

Omaw...ala omaw, masuk la..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...