Tuesday, August 4, 2009

Rentak Yang Pop!

Tak tahu bermain bowling? Suka melihat orang bermain bowling? Ingin bermain bowling?

Post kali ini, adalah untuk pembaca yang ingin bermain bowling, yang tak pernah dan jarang bermain bowling. Pernah rakan-rakan anda ajak bermain bersama, namun disebabkan anda 'kurang berkeyakinan dan malu' untuk bermain, jadi anda leburkan niat anda begitu saja.

Ayuh, kalahkan rakan anda! Sahut cabaran rakan anda itu dengan beberapa tips yang berguna ini. Tips ini sangat berjaya untuk anda yang 'tak pernah bermain bowling' selama ini. Apa yang anda akan lakukan adalah 'membuat saingan sengit kepada mereka'.
  1. Gunakan bola yang paling ringan, dan lubang jari yang luas, bagi memudahkan anda melepaskan bola itu nanti.
  2. Walaupun anda orang baru dalam arena ini, anda perlu berlagak sedikit gaya melepaskan bola, lebih-lebih lagi gaya menyilang kaki.
  3. Semasa anda melepaskan bola, pastikan bola anda 'landing' betul-betul atas lantai, elakkan bola tercampak dan akhirnya ke longkang.
  4. Tips paling penting atau key dalam strike pin-pin yang ada, JANGAN SESEKALI MELIHAT BOLA semasa anda ingin melepaskan bola. Daripada anda berdiri, berlari, anda HARUS MELIHAT PIN tengah-tengah sahaja. Otak anda akan mengawal pergerakan anda seterusnya bola yang dilepaskan akan melanggar pin tengah tersebut. Tips ini 90% akan berjaya.

Sebagai fakta, pin tengah hanya perlu bergerak beberapa cm untuk menjatuhkan pin-pin yang lain.

Cubalah! Mungkin anda akan lebih kerap ke tempat bowling selepas anda mencuba tips ini untuk pertama kali. Semoga anda semua berjaya.

8 comments:

signals3_t5 said...

hello thanks to shearing
Get More Details

All about my Life... said...

bgs lh..akak mmg xnak men boling sb malu msk longkang..tp bl start men..dh xsegan wpun byk kali msk longkang..thanks for ur info..

cik nana~ said...

setiap kali main bola mesti mata tak sampai 100. muahahahah... ade 2-3 kali je 100++. tak reti la nak silang2 kaki ni. ;)

Firol said...

lama jugak tak berentap bowling ni

bagus tips tu..

gua selalu main baling suke-suke hati...

Kinjunx~ said...

huhu
men bowling ni lame xmen da..
salu nye akan man nan org yg xreti men
pastu aja org tuh
pastuh org tu yg klh an kite..\
haha
memalukan..

helena's said...

saya suke boling!buleh ketagih kalo main..

Budak Pensel said...

to all about : thanks u too :D

to cik nana : ala. macam la tak pernah meniru. 8P

to firol : main hentam pun ok jugak..lama2 jadi pandai juga

to kinjunx : apela, jgn ajr dia sampai pandai sangat..

to helena : nie kes sampai ketagih lak.

epullani said...

1st main bowling dapat 3x strike...
selepas i2 trus gian tuk bermain bowling laie..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...